اهمیت طراحی جلد

آخرین بروزرسانی: 11 دی 1398
1892
0
طراحی جلد

اهمیت طراحی جلد کتاب به عنوان اولین عنصر بصری ارتباط با مخاطبان؛ حاوی اطلاعات مهمی از ماهیت کتاب، اطلاعات و متون درون آن می باشد. جلد کتاب یک ابزار مهم جهت بازاریابی کتاب شما است. بنابراین، طراحی را به بهترین نحو انجام دهید! طرحی جسورانه که افراد را که توجه افراد را جلب کرده و جذابیت کافی را برای خرید کتاب فراهم کند.

جلد

عواملی که در طراحی جلد مؤثر است با بررسی محتوای جلد و تناسب محتوا و طرح روی جلد به راحتی قابل دسترسی است. بسیاری از طرح‌های جلد کتاب پیام صحیح را به مخاطب منتقل نمی‌کنند. کتابهایی با گرافیک خلاق، سبک فونت چشم نواز و جلد جذاب فروش بیشتری را کسب می‌کنند.

بسیاری از طرح‌های جلد کتاب پیام صحیح را به مخاطب منتقل نمی‌کنند. کتابهایی با گرافیک خلاق، سبک فونت چشم نواز و جلد جذاب فروش بیشتری را کسب می‌کنند.

وقتی خواننده کتابی را با جلد عالی می‌بیند به کتاب مثبت فکر می‌کند اما اگر جلد کتاب ضعیف باشد با ویرایش کم یا اصلاً طراحی نشده است و باعث می‌شود ارزش مادی و معنوی کتاب کمتر شود. جلد کتاب یک ابزار مهم جهت بازاریابی کتاب شما است. بنابراین، طراحی را به بهترین نحو انجام دهید! طرحی جسورانه که افراد را که توجه افراد را جلب کرده و جذابیت کافی را برای خرید کتاب فراهم کند.

یک کتاب با جلد مناسب می تواند باعث تحریک مخاطبان در خرید و خواندن آن داشته باشد، یک کتاب زمانی که در کتابخانه یا ویترین یک فروشگاه قرار می گیرد باید نظر مخاطب را به خود جلب کند که یک یک از مولفه های مهم این موضوع می تواند جلد آن باشد.
اگر بعنوان یک مولف به دنبال جذب مخاطبان و فروش بالای کتاب خود هستید حتما باید در طراحی کتاب حساسیت زیادی به خرج دهید و از یک طراح مطمئن، با تجربه و خلاق کمک بگیرید.

جلد کتاب، بیلبورد کتاب است و حتی بدون اینکه خواننده یا نویسنده آن را بشناسد، باعث ایجاد توقع در خواننده می‌شود. در حالی که اگر خواننده کتابی را با پوشش ساده و آماتور ببیند، معتقد است که محتوای کتاب نیز ضعیف است.

بنابراین در طراحی یک کتاب باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • جلد کتاب باید به درستی بیانگر اطلاعات و متون داخل آن باشد و به راحتی در ذهن مخاطب درج شود.
  • دقت در انتخاب صحیح طرح با توجه به ماهیت کتاب اهمیت بسزایی دارد. در طراحی یک کتاب باید به پارامترهای مختلفی نظیر محتوا، دسته بندی، نوع مخاطبان، رده بندی کتاب و … توجه داشت.
  • ارتباط بین طرح ساختار کلی داخلی متن و جلد کتاب؛ که می توان ارتباط جذابی و منظمی را ایجاد نمود.
  • توجه به انتخاب و سلایق همه افراد جامعه جدا از شخصی نگری

انواع جلد کتاب

هرکتابی بر حسب ماهیت دارای یک جلد است. جلد کتاب در واقع همان لباسی است که در نگاه اول هویت و شخصیت کتاب را می‌سازد. پس از آن محتوای کتاب است که مشخص می‌کند ظاهر کتاب متناسب با درون آن خواهد بود یا خیر. جذب خریدار با استفاده از جلد کتاب که تبعاً باعث افزایش فروش کتاب و بالارفتن شماره چاپ و تیراژ کتاب نیز می‌شود.

انواع جلد برحسب نوع کتاب برای زیبایی، محافظت از کتاب انتخاب می‌شود.

طراحی جلد کتاب آخرین مرحله در طراحی است به این دلیل که تقریباً تمام جزئیات درباره کتاب مشخص شده است. اندازه دقیق عطف و ابعاد جلد کتاب، رنگ کاغذ، تعداد صفحات و سایر مشخصات لازم برای طراحی جلد کتاب مشخص شده جلد اجزای مختلفی دارد. روی جلد با هدف جذب خوانندگان و فروش طراحی می‌شود. حاوی اطلاعاتی چون عنوان جلد، نام نویسنده، عکس و تصاویر پس زمینه گرافیکی است.

عطف کتاب، را می‌توان به عنوان ستون فقرات کتاب نیز شناخت. تمامی صفحات با چسب گرم در کنار هم چیده شده و مرتب می‌شوند. قسمت عطف کتاب نیز حاوی اطلاعاتی همچون نام کتاب، نام ناشر و یا آرم انتشارات باشد.

جلد کتاب و صحافی دو مقوله جدا از هم هستند که گاهی به اشتباه در یک ردیف قرار می‌گیرند. صحافی به معنی پیوستن و درکنار هم قرار گرفتن برگهای تشکیل دهنده کتاب است بصورتی که از کتاب محافظت کند. معنای صحافی صرفاً محدود به بخش جلد نمی‌شود صحافی شامل پوشش بیرونی و همچنین درونی هم می‌شود. مثلاً روزنامه‌، برخی مجلات و نشریه‌هایی که صرفا لازم است در کنار یکدیگر قرار گرفته شوند بدون نیاز به جلد بیرونی نیز در دسته صحافی قرار می‌گیرند.

انواع جلد بطور کلی در دو دسته جلد نرم و جلد سخت قرار می‌گیرند.

انواع جلد نرم

  1. جلد شمیز: کتابهای با جلد گلاسه را اصطلاحاً جلد شومیز می‌گویند. در کتابهای درسی و دانشگاهی هم به لحاظ قیمت به صرفه‌تر خواهد بود و هم اینکه حمل و نقل آن راحتتر خواهد بود. گاهی برروی جلد شومیز لفاف یا روکش مات یا براق کشیده می‌شود که عمر و دوام جلد کتاب را بیشتر می‌کند.
  2. جلد مقوایی: ازجمله جلدهای نرم محسوب می‌شود. در این نوع جلد معمولاً از لفاف و روکش استفاده نمی‌شود. دوام این نوع کتابها بسته به جنس مقوا متفاوت است.

انواع جلد سخت

  1. گالینگور: نوعی از چاپ جلد کتاب به گالینگور معروف است. گالینگور که گاهی جلد سخت هم نامیده می‌شود اما با جلد سخت تفاوتهایی دارد. جلد گالینگور با استفاده از پارچه یا چرم های مصنوعی و یا طبیعی ساخته می‌شود. گالینگور معمولاً در کتابهای نفیس معمولاً جلدهای محکم‌تر و مقاوم استفاده می‌شود.
  2. جلد سخت: جلد سخت درواقع شبیه به همان گالینگور است با این تفاوت که روکش جلد سخت از کاغذی ساخته شده است که کاملاً به جلد چسبیده و امکان جدا شدن را ندارد. استفاده از جلد سخت به دلیل دوام و استحکام برای کتاب کودکان نیز استفاده می‌شود. اما به لحاظ وزن و سنگینی و سهولت حمل و نقل توسط کودکان ممکن است زیاد رایج نباشد. بطور کلی این سبک جلدها برای کتابهای نفیس و با ارزش مادی و معنوی طراحی و تولید میشود.
این مقاله رو دوست داشتم
4.4/5 - (19 امتیاز)
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط؛ حتما مطالعه کنید
آکادمی نشرآنلاین
آکادمی نشرآنلاین

آموزش‌های جامع و تخصصی حوزه نشر و صفحه‌آرایی

فروشگاه نشرآنلاین
فروشگاه نشرآنلاین

فروشگاه تخصصی ابزارها و قالب‌های حرفه‌ای صفحه‌آرایی